الاثنين، 25 يونيو 2012

ازاى تستخدمى الفريزر صح؟؟

طبعاً كلنا بنستخدم الفريزر فى تخزين الخضروات و الفاكهة و اللحوم و غيره و غيره...
لكن ياترى احنا بنتعامل مع الفريزر صح.. وياترى احنا بنستخدمه و ناخد منه اقصى استفادة ممكنه؟؟
الحقيقة ان الفريزر ده كنز لا يفنى بس للى بيعرف يتعامل معاه بالشكل الامثل.. و ممكن ست البيت توفر على نفسها كتيير اوى لو اتعودت ترتب الفريزر بتاعها كويس و يمكن دى حاجة انا لاحظت ان فيه ناس كتيير مش بتهتم بيها مع انها مهمة جداً 
و باشياء بسطة اوى ممكن تخلى الفريزر ده اعز صديق ليكى فى المطبخ
اولاً لازم نعرف انك لازم تعرفى ايه اللى موجود عندك فى الفريزر بالضبط.. يعنى مش كل ماتحتاجى حاجة من الفريزر تفضلى تدورى و تطلعى كل حاجة منه علشان تلاقيها... لازم ترتبى الفريزر بتاعك و تحددى مكان كل حاجة.. على سبيل المثال الرف العلوى يبقى للحوم و الدواجن و الرف السفلى يبقى للخضروات و الفاكهة او العكس
المهم انك تقدرى توصلى للشئ اللى انتى عايزاه بمجرد ماتفتحى الفريزر لانك حتبقى عارفة هو فى اى مكان بالضبط
تانى حاجة مهم اوى انك تكتبى على كل علبة او كيس محتواه.. يعنى لو انتى مثلاً حافظة تتبيلة معينة للفراخ او اللحوم حيبقى صعب اوى اوى عليكى انك تتعرفى عليها بعد التجمد بمجرد النظر.. لكن الموضوع حيبقى اسهل بكتيير لو انتى عاملة ليبل (او ورقة اسم) لكل حاجة عندك فى الفريزر تكتبى عليها ايه هو محتوى الكيس او حتى تكتبى على الكيس بالقلم الماركر.. و صدقينى ده حيوفر عليكى وقت كبير جداً،لان نظرة واحدة حتبقى كفاية انك توصلى للى بتدورى عليه بسهولة
كمان فيه حاجات يفضل انها تستخدم خلال فترة معينة من التخزين و ده بيختلف من حاجة للتانية علشان كده مهم انك تكتبى على الليبل تاريخ التخزين و التاريخ اللى يفضل استخدامها قبله 
فكرة ظريفة تانية ممكن تعمليها انك تخلى دايماً ورقة صغيرة تحطيها على باب الفريزر بتحتوى على كل شئ موجود جواه و تعملى تعديل للقائمة دى اول باول بحيث انك تبقى على طول عارفة محتويات الفريزر بتاعك و تقدرى تحددى جدول اكلاتك الاسبوعية على اساسه... و الفكرة دى حتبقى مفيدة اوى خصوصاً للسيدات العاملات اللى بتبقى محتاجة تنظم وقتها فى المطبخ ... زى بالضبط قائمة الشراء اللى بنعملها كل اسبوع و نعلقها على الثلاجة
حاجات بسيطة جداً ممكن لو اخدنا بالنا منها توفر علينا كتيير... و اتمنى ان النقط اللى اتكلمنا عنها النهاردة تكون مفيدة ليكوا وان شاء الله نتكلم عن حاجات تامية مفيدة فى المرات اللى جاية

فى رعاية الله



الجمعة، 22 يونيو 2012

مدام امال جلال/ ايس كريم بالبيض

ايس كريم بالبيض 1

الاسبوع ده بمناسبة فصل الصيف مدام امال جلال بتقدم لنا طريقة عمل الايس كريم بطريقتين الاولى سهلة جداً و مش بتاخد اى وقت و هى بوضع نصف كوب من اللبن مع كمية من السكر مع النكهة المحببة مثل الفانيليا فى كيس محكم الغلق و نضعه فى داخل كيس اكبر يحتوى على مكعبات الثلج مع ملعقة ملح خشن و نقوم برجه جيداً بمدة 10 دقائق حتى يتكتل

 والطريقة الثانية الطريقة التقليدية باستخدام البيض بدون الحاجة لماكينة الايس كريم

ايس كريم بالبيض 

ايس كريم بالبيض 2

ايس كريم بالبيض 3

المقادير

الخميس، 14 يونيو 2012

مدام امال جلال / مهلبية الموز و الكراميل

مهلبية الموز و الكراميل 1

المقادير

مهلبية الموز و الكراميل 2

الطريقة

نقوم مسبقاً بتحضير الكراميل بوضع كوب من السكر مع نصف كوب من الماء و نضعهم على النار حتى يصبح لونه ذهبى
ثم نقوم بصبه فى طبق من البايركس حتى لا ينكسر الزجاج العادى من سخونة الكراميل
ونضع اللبن مع السكر على النار ثم نقوم باذابة النشا فى ربع كوب من الماء او ملعقتين من اللبن
 بعد ذلك نقوم بتقطيع الموز فوق الكراميل و عندما يغلى اللبن نضيف اليه النشا المذاب مع التقليب المستمر و نتركها على النار لمدة  7 دقائق حتى تثخن المهلبية ثم نرفعها من على النار و نضيف اليها الفانيليا ونقوم بصبها على الكراميل و الموز 
ونقوم بتبريدها ثم نزينها بالكريمة والفسدق وتقدم
و بالهنا و الشفا

فى رعاية الله



مدام امال جلال/ الكنافة النابلسية

الكنافة النابلسية 1

الكنافة النابلسية من اشهر و اشهى الحلويات الشرقية و اليوم تقدم لنا مدام امال جلال طريقة عمل الكنافة النابلسية بطريقة سهلة و و بسيطة اتمنى تعجبكم

المقادير

الكنافة النابلسية 2


الطريقة 

فى البداية نقوم بتقطيع الجبنة العكاوى الى مكعبات او شرائح و نقوم بوضعها لمدة 24 ساعة فى ماء و نقوم بتغيير الماء مرتين او ثلاث مرات ثم نقوم بعصرها جيداً قبل الاستخدام و يتم عمل نفس الخطوات مع الجبنة الموتزاريلا
ونقوم بوضع الكنافة فى الكبة على مراحل لتقطيعها ثم نضيف عليها السكر البودر و نقلبها جيداً
ثم نقوم نضيف اليها نصف كمية السمنة و نخلطهم جيداً
و لاعطاء الكنافة اللون البرتقالى نقوم بوضع ملعقتين من السمن فى الصينية و نخلط معها القليل من اللون البرتقالى الخاص بالحلويات و ندهن بها الصينية جيداً من كل الجوانب
ثم نقوم بوضع نوعين الجبن معاً و نضيف اليهم ملعقتين سكر و نصف كوب الكريمة او القشطة حسب الرغبة و نخلطهم جيداً
 ثم نضع ثلثى كمية الكنافة فى الصينية و نقوم بكبسها جيداً باستخدام صينية اصغر و نقوم بفرد الجبنة عليها مع ملاحظة ترك مسافة 1 سم من الجوانب ثم نقوم بوضع كمية الكنافة المتبقية و كبسها جيداً
و نقوم برش النصف المتبقى من السمنة فوق الوجه و ندخلها الفرن من 30 الى 40 دقيقة على فرن متوسط الحرارة
و بعد اخراجها نقوم بقلبها فى صينية التقديم و نسقيها بالشربات البارد و هى ساخنة و تقدم دافئة
و بالهنا و الشفا
ملحوظة: يمكن استبدال الجبنة العكاوى بالجبنة الحلوم او الريكوتا
 
 فى رعاية الله

السبت، 2 يونيو 2012

شيف محمد حامد/ طريقة عمل الباستا فلورا

باستا فلورا 1

باستا فلورا 2

المقادير


الطريقة
  قبل البدء فى التحضير نقوم بوضع السمنة فى الثلاجة فترة
و نبدأ بوضع السمنة مع السكر البدره فى الماكينة و نضربهم حتى يصبحوا مثل الكريمة
و فى هذة الاثناء نقوم بضرب البيض مع الفانيليا فى بولة اخرى ثم نضيف اليهم الزيت حتى يختلطوا جيداً
و بعدما يصبح خليط السكر و السمنة مثل الكريمة نقوم باضافة البيض و الزيت اليهم و نضربهم جيداً
ثم نقوم بخلط الدقيق مع جوز الهند و البيكنج بودر جيداً ثم نقوم باضافتهم الى الخليط فى الماكينة و نضربهم حتى يختلطوا تماماً و يصبح مثل خليط الكيك
نقوم بعد ذلك بوضع ثلثى الخليط فقط فى صينية مدهونة سمنة و فردها بالاسباتيولا
ثم نقوم بفرد المربى فوق الخليط مع ترك مسافة 2 سم من الحروف حتى لا تحترق 
اما باقى الخليط فنقوم بضربه مرة اخرى مع حوالى  ربع كوب او نصف كوب دقيق و القليل من الزيت حتى يصبح كتلة واحدة
ثم نقوم بقوم بخدم العجينة على الرخامة و نشكلها على هيئة شرائط طويلة ووضعها على وجه الصينية على بشكل متداخل كما بالصورة
ثم نقوم بادخالها الفرن لمدة 20 دقيقة على درجة حرارة 170
و بعد ان نخرجها نقوم برش السكر البدره على الوجه وتقدم و بالهنا و الشفا

فى رعاية الله

 

الجمعة، 1 يونيو 2012

ريهام الديدى/ الارز البخارى بالفراخ

الارز البخارى بالفراخ 1

المقادير

الارز البخارى بالفراخ 2

الارز البخارى بالفراخ 3

الطريقة

فى البداية نقوم بغسل الارز البسمتى و نقعه فى ماء بالملح لمدة نصف ساعة
ثم نقوم بوضع جزء زبدة و جزء زيت فى الحلة على النار ثم نقوم باضافة البصل مع الملح حتى يكتسب اللون الذهبى
 ثم نقوم بوضع قطع الفراخ على البصل من جهة الجلد و يكون جهة العظم لاعلى و نقوم بخلط الحبهان مع القرفة و القرنفل و الفلفل الاسود و الملح جيداً ثم نقوم باستخدام ملعقة صغيرة برشها على قطع الفراخ
بعد ذلك نضيف عصير الطماطم ثم الصلصة و ملعقة الثوم و قطع الجزر ثم نضيف الماء المغلى حوالى 5 اكواب
و نضيف بشر البرتقال و نغطيها و نتركها تستوى مع الحفاظ على وضع الفراخ بالاسفل من جهة الجلد 
و بعد التأكد من نضج الفراخ نقوم بانتشالها من الماء و نضع الارز فى الماء
بعد ذلك نقوم بخلط الجزر المبشور مع الزبيب ثم نضعهم فوق الوجه على الارز ثم نقوم بارجاع قطع الفراخ فوق الجزر و الزبيب
و نغطيها بورق الفويل مع الغطاء ونتركها لمدة نصف ساعة حتى تمام النضج
و عند التقديم نقوم بانتشال الفراخ و نضعهم فى طبق ثم نقوم برفع الجزر و الزبيب و نضعهم بجانب الفراخ
 ثم نقوم بغرف الارز فى طبق التقديم و نضع عليه الجزر و الزبيب ثم نضع قطع الفراخ فوق الوجه
و بالهنا و الشفا

فى رعاية الله