الثلاثاء، 3 أبريل 2012

سلامتك فى المطبخ 2

نكمل مع بعض شوية نصايح مهمة لسلامتك فى المطبخ
1-    قومى بفصل اللحوم النية عن باقى الاطعمة و المكونات بداخل الثلاجة لتجنب التلوث الغذائى و لاتقومى بوضع او تقطيع الاطعمة المطهوة او الخضروات الطازجة على نفس لوحة التقطيع التى قمتى باستخدامها لتحضيراللحوم النيه.
2-    احرصى على غسل يديك قبل البدء فى الطهى لان يديك ممكن ان تكون ناقل للبكتريا و الميكروبات اعتماداً على ما تفعلينه طوال النهار. وايضا قومى بغسلها بعد التعامل مع اللحوم الغير مطهوة.
3-    لتقليل جهد البحث و التوتر اثناء الطهى قومى بوضع كل شئ فى مكانه الصحيح المعتاد..فمثلا قومى بارجاع السكينة فى الحامل الخاص بها بعد استخدامها.
4-    قومى بالتنظيف و الترتيب فى اثناء عملك... هناك اشخاص يتركوا المطبخ بعد تحضير سلطة التونة وكانهم قاموا بتحضير وليمة كاملة. قومى بابعاد السكاكين المتسخة..امسحى الكاونتر..قومى باعادة الاطعمة الى الثلاجة بين خطوات الوصفة..القيام بتلك الاعمال يجعل ذهنك صافى اثناء العمل و يجعل مطبخك مرتباً و نظيفاً دائماً بجانب ان ذلك يجعل ادواتك (مثل السكين و الاسباتيولا)نظيفة دائما للخطوات القادمة و لا يضطرك الى استخدام ادوات اخرى و زيادة عبأ التنظيف عليك فيما بعد.
5-    عند افراغ شئ ساخن مثل الماء من اناء الى اخر، احرصى على ان يكون اتجاه افراغك له معاكس لك وليس فى اتجاهك لتجنب ملامسة شئ منه لجسمك.
النصايح المهمة مش بتخلص... و لسه فيه نصايح تانية كتيير خليكوا معايا دايما علشان تعرفوها
فى رعاية الله


0 comments:

إرسال تعليق