الأربعاء، 4 أبريل 2012

الاسباجتى بصوص الطماطم والثوم والنعناع

وصفة لطبق من اشهى الاطباق الايطالية الجميلة...الاسباجتى بصوص الطماطم الفريش بالثوم و النعناع يارب تعجبكوا

المقادير:

4 فص ثوم مفروم

3 م ك زيت زيتون بكر

1 ¼ كجم طماطم مقطعة و منزوعة البذور

½ م ص ملح

½ م ص فلفل اسود مطحون

1 م ك اوراق نعناع مفروم او حسب الرغبة

340 ج مكرونة اسباجيتى

الطريقة:

1-    فى طاسة كبيرة ضعى الثوم و 2 م ك من زيت الزيتون على نار هائة حتى يصبح الثوم نفاذ(حوالى دقيقتين) ثم على نار عالية حتى يصبح الثوم ذهبى اللون (حوالى 10 ثوانى اخرى)

2-    قومى باضافة الطماطم و قومى بطهيها بدون خفض النار مع التقليب المستمر حتى يصبح الصوص سميك مع وجود بعض القطع و ذلك لحوالى 10 دقائق

3-    اطفيئ النار و قومى باضافة الملح و الفلفل و النعناع

4-    فى اناء اخر قومى بسلق المكرونة فى ماء بملح حتى تصبح طرية و لكن ليست كاملة النضج (حوالى 8 دقائق)

5-    قومى بتصفية المكرونة من الماء و اضيفى لها ملعقة الزيت الباقية مع التقليب وقومى باعادة تسخين الصوص على نار متوسطة

6-    ضعى المكرونة فى طبق كبير و قومى باضافة ثلث مقدار الصوص و قلبيه ثم ضعيه فى طبق التقديم و قومى بوضع الصوص المتبقى فوق الوجه و يمكن اضافة جبن مبشور على الوجه اذا رغبتى

و بالهنا والشفا

فى رعاية الله

هناك تعليق واحد: