تعالوا نكمل مع بعض بقية ادوات المطبخ اللى ح نستخدمها
- شياطة:
حتحتاجيها ساعات فى توزيع و تقليل الحرارة وقت الطهى لو محتاجة تطبخى او تطهى اكل لمدة طويلة بدون مايتحرق القاع زى الرز مثلا
- مساكات المطبخ:
اختارى منهم احجام مختلفة و حتلاقى اشكال كتيير منهم و اختيارهم يرجع لذوقك لكن دايما خليهم جنب البوتجاز فى درج او متعلقين على الحيطة و احرصى دايما انهم يبقوا ناشفين لانهم لو فيهم ماء ممكن توصلك حرارة و الغرض منهم يتلاشى
- الزبدية/ البولة:
اختارى منهم احجام مختلفة من الصغير للكبير و من العميق للمسطح لانك حتستخدميهم كتيير اوى فى الخلط و الضرب و التتبيل و التقديم و غيره... و المجموعات الكاملة حتبقى ظريفة و حتوفر مساحة
- المصفاة:
المصفاة بتاعتك لازم تكون كبيرة كفاية علشان تقدرى تصفى فيها المكرونة و ممكن تستخدمى واحدة تانية اصغر لغسيل الخضار و الفواكهة و الاعشاب
و النوع الضيق منها مفيد جدا فى نخل الدقيق و السكر او تصفية المعلبات مثلاً
- مجموعة الملاعق الخشبية:
الملاعق الخشبية لا غنى عنها و خصوصا لو بتستخدمى ادوات تيفال فى مطبخك و حتلاقى منها اشكال و احجام مختلفة و فى نفس الوقت سعرها معقول جدا... حاولى تحفظيهم فى علبة مناسبة جنب البوتجاز لسهولة الاستخدام
- السباتويلا:
اشكالها و انواعها كتيير و لازم يكون عندك منهم خصوصا النوع المطاطى لانه مقاوم للحرارة و حيفيدك مع الحاجات السخنة...
و كمان النوع ده مفيد جدا لو انتى محتاجة تقلبى اومليت او برجر
- المضرب السلك:
اداة مهمة جدا و حتلاقى منها الصغير و المتوسط و الكبير و حتقدرى تستخدميها فى حاجات كتيير و كمان فى منها نوع سليكون علشان تتعاملى بيه مع الحاجات السخنة و كل ماكان عدد اللفات فيه اكتر كل ما كان احسن.
- ماسك اللحوم:
مفيد جدا و مهم... شوفى كده الشيفات المحترفين بيستخدموه ازاى و ازاى بيفيدهم فى شغلهم و حتتأكدى بنفسك
لسه فيه ادوات تانية لكن نكملهم مع بعض فى مرة جاية باذن الله
فى رعاية الله
فى رعاية الله
0 comments:
إرسال تعليق