الجمعة، 9 مارس 2012

شوربة الخضار باللبن من مطبخ نونى بالصور


شوربة الخضار باللبن... ايوة مش غلطانة و لا حاجة ...وصفة غريبة و جديدة... يمكن اول مرة تسمعوا عنها لكن فعلا طعمها راااااااااائع
انا عرفت الوصفة دى من صاحبة والدتى كان فيه شيف قالها عليها  و دايما بتعملها... و استغربت فى الاول لكن لما جربتها عجبتنى جدا
جربوها و على ضمانتى يلا نقول بسم الله و نبدأ

المقادير

1 بصلة صغيرة مقطعة مكعبات صغيرة
100 جرام لحم مكعبات او مفروم
كوب مرقة او ماء
كوب لبن
1 كوسة مقطعة
1 بطاطس مقطعة 
1 جزرة مقطعة
2 م ك زيت
م ص خل
ملح و فلفل

الطريقة

اول حاجة نشوح البصلة فى الزيت لحد ما تذبل شوية 

و بعدين نضيف اللحمة و انا هنا استعملت اللحمة المفرومة لكن ممكن كمان نستخدم مكعبات لحمة صغيرة 

و نشوح اللحمة لحد ما تتعصج


و بعدين نضيف كوباية المرقة

و بعدين كوباية اللبن و الملح و الفلفل

و نغطيها لحد ما تغلى و فى الوقت ده نحضر الخضار  


هنا الشوربة بتغلى

نضيف الخضار عليها و نقلبه و نسيبه يغلى و يستوى



 

و لما الخضار يستوى نضيف م ص خل و ماتستغربوش بيخلى طعمها جمييل فعلا و مختلف
و ممكن كمان نضيفلها مكرونة لسان العصفور زى الشوربة العادية حيبقى طعمها اجمل
و ده شكلها النهائى


يارب تجربوها و تعجبكوا :)
فى رعاية الله

هناك تعليق واحد:

  1. موقع باتيه وانتريه يقدم لكي وصفات كثير منها طريقة عمل السينابون المكون من مكونات بسيطه يسهل عليكي تكوين منها عجينه السينابون

    ردحذف